Aktiviteter

 

Generalforsamling

Onsdag den  7. marts kl. 19.00 på Gørlev Idrætsefterskole i samlingssalen
– den tidligere byrådssal.

Efter generalforsamlingen vil Kurt Frederiksen, Tjørnelunde nu Reersø fortælle om sin helt fantastiske tur i traktor til Nordkap i sommeren 2017. En 5.200 km lang tur gennem fire lande i en Valmet-traktor model 604 med campingvogn. Da farten var 25 km/t bugte Kurt Frederiksen 40 dage til turen.

Inden turen havde det ellers ikke manglet på folks meninger om ideen, nogle mente det var en  tosset idé. En mente det skulle forbydes, for det ville genere trafikken – en anden påstod, at maskinskader ville gøre det hele umuligt. Desuden var det alt for langt og Kurt Frederiksen ville kede sig forfærdeligt og sikkert komme til at fortryde.
Ingen fik ret. Det var en god idé at køre til Nordkap med en ældre traktor og en campingvogn. Kurt Frederiksen traf kun glade mennesker, der syntes, at det var fantastisk. Der blev skabt køer i trafikken, men det var for at rigtig mange ville fotografere og det med maskinskader var i småtingsafdelingen.
Det blev en stor oplevelse, vi er mange der hørte om turen i radioen eller så det i tv.Kurt Frederiksen vil fortælle om sine mange oplevelser og vise de mange billeder fra turen til Nordkap, der gik gennem Sverige, Norge og hjemturen gennem Finland – Valmettraktorens hjemland.

Kom og hør om den fantastiske tur. Alle er velkomne.

 

 

Arkivet sælger bøger

Foreningens 40-års jubilæumsbog på 208 sider, pris kun 125 kr.

Årbogen Arkivernes Hjul 2017.
Paraplyen, De Lokalhistoriske Foreninger og Arkiver i Kalundborg Kommune har udgivet anden årgang af årbogen på 120 sider, pris kun 100 kr.

Arkivernes Jul 2016 kan stadig købes på lokalarkiverne

Udklip bog